Annonce
Valg

- Stor set alt der rør sig på rådhuset vedrørende vores lokalområde er vi med til at påvirke

Du kan være med til at gøre en forskel for Nordvest ved at melde dig ind i Bispebjerg Lokalvalg, som modtager timeldinger frem til 14. januar. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Valg: Bispebjerg Lokaludvalg søger lokale ildsjæle frem for politiske eksperter, som vil være med til at påvirke, farve, eller inspirere.

Elsker du Fuglekvarteret med småindustri, boliger med spring i højde og drøjde, og synes du også at Utterslev Mose kan noget helt specielt? Nordvest er et kvarter for sig, som er i kraftig vækst, når det gælder byudvikling, nye og gamle beboere og erhverv.

Det er alt sammen emner, som Bispebjerg Lokaludvalg diskuterer med byens politikere, for at være med i beslutningsprocesserne omkring området. Og nu kan du også være med!

Som medlem af en lokal forening kan du stille op til lokaludvalget og være med til at præge arbejdet de kommende fire år. Foreninger, råd og brugerbestyrelser, der har aktiviteter på Bispebjerg, kan opstille en kandidat til Bispebjerg Lokaludvalg og stemme til valget. Din forening kan også vælge blot at stemme uden at opstille en kandidat. I begge tilfælde er det vigtigt, at I tilmelder jer valget.

Annonce

I Bispebjerg Lokaludvalg kan du være med til at udvikle bydelen, dele puljemidler ud og inddrage borgerne i lokale sager

Hvad har Bispebjerg Lokaludvalg udrettet for dig?

- Stort set alt der rør sig inde på rådhuset vedrørende vores lokalområde er vi i en eller anden grad med til at påvirke, farve, eller inspirere, siger formand for Bispebjerg Lokaludvalg, Alex Heick, som har siddet på posten siden udvalget blev etableret i 2007.

- Vi har i mange år arbejdet for, at der skulle laves et skolehavehus, da der er mange tusinder af børn som undervises i Lersøparken. Det er udmærket, når solen skinner, men når det regner, er det mindre hensigtsmæssigt. Der kommer også mange andre i parken, som har gavn af at kunne sidde inde, mens det regner fortsætter han.

Der er blevet afsat 5,2 millioner til skolehuset, hvilket er blevet godkendt og forventes at blive en realitet i 2023.

Bispebjergs Lokaludvalg har også sat sit præg på byplanerne for det gamle industriområde i den indre del af Nordvestkvarteret. Nu er en ny lokalplan for Provstevej på vej, som bidrager til at bibeholde de tilbageværende ældre bygninger og Nordvests sjæl.

Derudover drøfter lokaludvalget Bispebjerg -og Nordvests egne aktuelle sager såsom processen om Lundehustorvet, at sikre kulturarv i Fuglekvarteret og udvikling af mosen.

Bispebjerg Lokaludvalg

Bispebjerg Lokaludvalg består af cirka 23 medlemmer, der alle enten bor i bydelen eller er aktive i Bispebjerg.

Lokaludvalgets medlemmer repræsenterer de politiske partier i Borgerrepræsentationen. Dertil kommer medlemmer som repræsenterer forskellige foreninger, som er aktive i bydelen. For hvert medlem af lokaludvalget er der to suppleantposter.

Fristen for at stille op som kandidat til Bispebjerg Lokaludvalg er den 14. januar kl. 12:00.

Fristen for at tilmelde sig til kun at stemme til det digitale valg er den 7. februar kl. 12:00.

Tilmelding her.

Hvis du gerne vil møde de andre kandidater, så tag med til nytårskur den 25. januar 2022 kl. 17-18.30 på biblioteket på Rentemestervej, hvor alle opstillede kandidater kan præsentere sig.

Annonce
efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nordvest For abonnenter

København NV: Vibevej 28 solgt for 2.215.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Autentisk kogekunst rammer Borups Allé: Nu skal dine smagsløg på en rejse

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Sundhedsstyrelsen lemper anbefaling for isolation

Efterlysning

Tamara på 3 år har mistet sin sjæleven: Har du set King?

Nordvest For abonnenter

København NV: Nattergalevej 74 solgt for 646.000 kroner

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Annonce