Annonce
Natur

Stine vil omdanne skralde-magnet til en blomstrende hippie-oase i hjertet af nordvest

Det kribler og krabler i Stine for at Nordvest til at blomstre. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Nordvest skal være et smukkere sted, og det gør NV'eren Stine en stor indsats for, når hun omdanner kvarterets skralde-magneter til blomstrende hippie-oaser.

Klemt inde mellem Kirkens Korshær og et autoværksted på Drejervej ligger der et område grønt og vildt - lige præcis som det kan i Nordvest. Bortset fra hegnet der indkredser arealet og bortset fra det skrald, som ligger op mod hegnet, så har arealet potentiale til at blive en blomstrende hippie oase.


Her slog jeg to fluer med ét smæk, samlede skrald og plantede en masse birkes og hørfrø i stedet. I dag skal jeg så solsikker - det kan kun blive smukt, når det hele kommer op, siger.

Stine Linnemann


Annonce

Lige præcis en hippie-oase er hvad Stine Linnemann drømmer om - ikke kun på grunden her, men flere steder i Nordvest. Hendes mission er at plante så mange blomster i kvarteret, at folk vil undlade at smide deres skrald på må og få - og hun vil gøre sit for, at det sker.

- Det hele startede for tre år siden. Jeg havde gennem en tid bidt mærke i, at der mange steder i Nordvest stod valmuer. Jeg begyndte at sprede frøene fra de smukke blomster, så der kunne komme endnu flere - det gør jeg fortsat, fortæller Stine Linnemann.

Skrald og birkes

For et par måneder siden brugte NV'eren med de grønne fingre det meste af en dag på at plantede morgenfruer rundt i Nordvest. Og i sidste uge kunne man læse i Facebook-gruppen 'Det sker i Nordvest', at hun havde været på den igen. Denne gang med andre frø i bagagen.

- Jeg kom forbi Drejervej og så det grønne areal - men jeg så også alt det skrald, som lå og flød. Her slog jeg to fluer med ét smæk, samlede skrald og plantede en masse birkes og hørfrø i stedet. I dag skal jeg så solsikker - det kan kun blive smukt, når det hele kommer op, siger Stine Linnemann.

Hun ville ønske, at flere kunne se værdien i at sætte en skraldespand op - privat eller kommunalt er underordnet. Hun mener, at bare en af slagsen vil gøre en kæmpe forskel for bare det område ved hegnet på Drejervej, hvor rigtig mange taxachauffører holder i deres pause.

Annonce

Nordvest er bedst

Stine arbejder som kunstner i Nordvest - og har lavet flere sociale kunst-projekter i kvarteret herunder den store fælles-væv, som var at finde på en af Nordvest-festivalerne. Hun elsker Nordvest og den rummelighed, kvarteret byder på.

- Jeg har rejst meget og arbejdet hos flere af de store modehuse rundt om i verden, men det er her i Nordvest, jeg hører hjemme. Jeg har boet er i godt 15 år - jeg elsker kvarteret. Her er en utrolig rummelighed på tværs og plads til en forskellighed, man ikke finder mange andre steder.  Jeg vil så gerne passe på vores kvarter - og blomsterne er en start, siger Stine Linnemann.

Efter at have spredt en god pose frø slutter vores natur-tur med Nv'eren. Nu glæder vi os til at se resultatet af de mange poser frø, som er blevet spredt ved hegnet ind til den private grund. I mellemtiden fortsætter Stine Linnemann med at gøre Nordvest til et smukkere sted, samtidig med at hun forbereder sig til kommunalvalget, hvor hun stiller op uden for partierne - med sin egen liste 'Rolig Revolution'.

Annonce
Sport

Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Nordvest

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Rasmus var kreativ direktør: Nu vil han sælge softice på Frederiksborgvej

Byens Bedste LIV

Billetsalget til Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, starter i dag

Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Alarm 112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Samfund

Denniz troede alt var godt: Nu er Fuglereden i fare igen

Sommerliv

Kommunen i kærkommen kovending: Åbner alligevel nogle af byens soppebade

112

Indbrud hos frisør: Det var ren masseødelæggelse

Det sker

Nordvest får nyt mødested: Plads til fodbold og fællesspisning

Alarm 112

19-årig mand sigtet for dødskørsel på Tagensvej: Han havde stoffer i blodet

112

Knivstikkeri i København: Mistænkt er anholdt

Erhverv

Sygeplejersker afviser overenskomst: Her rammer strejken

Annonce