Annonce
Kultur

Snart skydes særlig forestilling i gang: Koreograf vil involvere unge brugere af Smedetoften

Følgesvende og Ledestjerner ønsker blandt andet at give publikum og deltagere en oplevelse af, hvad det vil sige at følges ad. Foto: Troels Hansen

En deltagerinddragende udendørs forestilling indtager snart Lysringen på Smedetoften – og der vil både være fokus på underholdning og læring.

Konkret er det danseværkstedet og værket Følgesvende og Ledestjerner, der står bag forestillingen, som inkluderer tre moderne dansere, en komponist, en dokumentarist og en kostumedesigner. De vil i fællesskab kreere en udendørs forestilling, der skal være inddragende for børn såvel som voksne.

- Følgesvende og Ledestjerner er et danseværksted og værk, som gennem lyd og bevægelse ønsker at give publikum og deltagere en oplevelse af, hvad det vil sige at følges ad, lede hinanden og være et fællesskab, påpeger koreograf Julie Schmidt Andreasen og fortsætter:

Annonce

- Lysringen er skabt i samarbejde med lokale borgere, og med samme ånd ønsker jeg som koreograf at involvere unge brugere af Smedetoften samt andre unge og voksne for at se, hvordan dette offentlige rum kan få et kropsligt udtryk, der er bredt repræsenteret.

Julie Schmidt Andreasen mener netop, at offentlige rum, såsom Lysringen, inviterer til, at vi kommer hinanden ved, løfter hovedet fra vores telefoner og samles omkring levende kunst og kultur.

Inden forestillingen skydes i gang bliver unge fra Smedetoftens Ungehus samt andre lokale unge og voksne inviteret til en workshop, hvor de instrueres i simple måder at indgå i koreografien. Det sker klokken 18-20, hvor udendørs forestillingen, der desuden er gratis, bliver vist klokken 20.30.

Det hele løber af stablen fredag 27. august, hvor en af de 12 fejringer, der foregår i Nordvest i juni og august som en del af Områdefornyelsen Nordvests afslutning, finder sted.

Annonce
nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Parkering

Hemmelig parkeringskælder: 155 tomme parkeringspladser bag lås og slå

Byudvikling

Vil de nye parkeringsregler i Nordvest løse problemerne?

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Børge har været død i 83 år: Nu sender han stort millionbeløb til barndomsklub

Det sker

Du kan nå det endnu: Arrangement på Charlottenlund Travbane

Samfund

Hærværk: Hvorfor?

Butiksnyt

Betina åbner ny kaffebar i Nordvest: Vil gøre op med dyr kaffe

112

Hold skarpt øje med "mistænkelig" varevogn

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Samfund

Karin er frivillig på afdeling, hvor patienter er uhelbredeligt syge: Det er bevægende

Byudvikling

Hvornår kommer der et nyt S-skilt på Nørrebro Station?

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce