Annonce
Debat

Skindemokrati på borgernes regning?

Stine Linnemann fra Rolig Revolution (Z). Foto: Annette Kjær

Debat: Den private konsulentvirksomhed We Do Democracy har sagt ja til at indgå i et samarbejde med den offentligt ejede private virksomhed By & Havn om at lave en såkaldt borgersamling – med det formål at give borgerne mulighed for at få en følelse af at få indflydelse på Lynetteholm-projektet.

Det lyder måske umiddelbart positivt, men det, som dette samarbejde ignorerer, er borgernes mulighed for at sige nej. Endnu engang spørges Københavns borgere ikke, om vi vil have byudvikling, men bare hvordan den skal udformes.

Hvis man ikke kender We Do Democracy, så kender man måske den populære venue og forening Demokrati Garage, som drives af We Do Democracy sammen med den erhvervsdrivende forening Analyse & Tal i et gammelt autoværksted på Rentemestervej i Nordvest.

Annonce

Jeg forudser allerede nu, at hvis der ikke sker noget radikalt, så bliver det her et projekt, som vi kommer til at fortryde i generationer.

Stine Linnemann fra Rolig Revolution (Z)

Jeg skal være den første til at rose dem for at have skabt det sted, som jeg i øvrigt selv både har brugt flittigt og lavet samarbejder med. Men projektet her kan jeg desværre på ingen måde bakke op om.

Lynetteholm skød frem fra fantasi til virkelighed på rekordtid i ly af coronapandemien og mellem to kommunalvalg. Det er blevet hastet igennem uden nævneværdig borgerinddragelse – og vupti, så var det pludselig blevet til en anlægslov.

Jeg forudser allerede nu, at hvis der ikke sker noget radikalt, så bliver det her et projekt, som vi kommer til at fortryde i generationer.

For mindre end en måned siden valgte Transportministeriet ligefrem at afskære borgerne fra deres ret til at klage over Lynetteholm under anlægsfasen. Et på mange måder ekstremt greb, der understreger det demokratiske underskud omkring hele projektet.

Mindre end to uger efter offentliggør We Do Democracy så, at de er blevet udpeget af By & Havn til at facilitere en såkaldt borgersamling om Lynetteholm.

Hvis nogen prøver at påstå, at processen omkring Lynetteholm nu pludselig skulle blive demokratisk, efter dette forsøg på at demokrati-renskure projektet, så må jeg protestere på det kraftigste.

Annonce
Kaos

Bilister i Nordvest må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Karl insisterer: Jeg kalder den Palæstinas Plads

Corona

Testcenter vender tilbage til Nordvest

Det sker

Den frække julegave: sex-legetøj, gløgg og gode tilbud

Koldblodige drab

Nye bevægelser i den kriminelle underverden: Derfor er politiet ekstra bekymret over bandeskyderier

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

Skyderier

Bande-skyderier får nu konsekvenser: Det er fuldstændig uacceptabelt, siger politiet

Byudvikling

Navngivning af ny plads: Det skal den hedde

Fællesskab

Skak har vokseværk i Nordvest: - Du spiller ligesom Magnus Carlsen

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Byudvikling

Studielandsby på vej: Umuligt at købe jord medmindre man har en guldske i røven

2. advent

NordvestLIVs adventsgave: Vind den en smukkeste lampe fra Design By Us

corona-belønning For abonnenter

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Annonce