Annonce
Børneliv

Så skete det endelig: Camilla fra Skolehaven slår flikflak udover Bispebjerg Bakke

Det er ikke til at overse, at skolehaven på Bispebjerg bakke godt kunne trænge til et nyt undervisningslokale. Foto: Camilla Friedrichsen
Efter en lang kamp blev det endelig Skolehaven på Bispebjerg Bakkes tur til at mærke Rådhusets budget-gaveregn. Men det har været en lang kamp.

Det var en glad og lettet formand for Københavns Skolehaver Camilla Friedrichsen, som torsdag eftermiddag fik beskeden om at der i dette års budget, som rådhuset offentliggjorde torsdag eftermiddag også var fundet penge til et nyt undervisningslokale i skolehaven på Bispebjerg Bakke.

Der er en sitren i hele medarbejdergruppen, og vi slår flikflak ud over Bispebjerg Bakke.

Camilla Friedrichsen

Vi skal helt tilbage til 2014, hvor dialogen mellem skolehaven og Bispebjerg Lokaludvalg startede. Siden da har det været en fælles kamp for at få midler til at bygge et nyt undervisningslokale i skolehaven til de omkring 4000 børn, som hvert år er igennem et undervisningsforløb på Bispebjerg Bakke.

- Vi har lagt et stort stykke arbejde i at vise samtlige beslutningstagere, hvor stor en forskel skolehaven gør - det har uden tvivl gjort en forskel. Jeg er simpelthen så glad for, at vi nu får en unik mulighed for at at skabe de allerbedste rammer for de mange børn, som hver dag besøger os, siger Camilla Friedrichsen og fortsætter:

Annonce
Endelig blev skolehaven på Bispebjerg Bakke tilgodeset, da Rådhuset skulle lægge budget. Foto: Camilla Friedrichsen

- Der er en sitren i hele medarbejdergruppen, og vi slår flikflak ud over Bispebjerg Bakke. For en ting er, at vi får lov at bygge bedre rammer, som skal give bedre forhold særligt i vinterhalvåret, så får vi også lov til at at ansætte flere undervisere i vores vintertilbud. Vi er umådelig taknemlig for den støtte, vi har fået fra Bispebjerg Lokaludvalg og de ildsjæle, som sidder der.

Drømmer om flere skolehaver

Det var også en glad Mette Annelie Rasmussen (RV), som NørrebroLIV havde i røret torsdag eftermiddag efter budgettes offentliggørelse.

Det er med stor glæde for børn og voksne, at der på næste års budget er blevet afsat midler til et nyt undervisningslokale i Skolehaven på Bispebjerg Bakke. Foto: Camilla Friedrichsen

- Jeg glæder mig simpelthen så meget på skolehavens vegne. Faktisk er det en af de poster, jeg er aller glades for er kommet igennem. Det er så vigtigt at have et solidt tilbud som skolehaven, hvor børnene kan være i ordentlige lokaler med en god undervisning, siger Mette Annelie Rasmussen og fortsætter:

- Vi så gerne, at der også var blevet afsat penge til en screening af, hvor man med fordel kunne placere flere skolehaver. Det blev der desværre ikke fundet midler til i år, men det er klart drømmen.

Ved årets budgetforhandling er der blevet afsat 5,2 millioner til at bygge et nyt anlæg og yderligere 600.000 kroner til service.

Camilla Friedrichsen drømmer om at det nye undervisningslokale vil står klar i foråret 2023.

Annonce
Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Omstridt plads i bedring: Det ulovlige marked skal ikke vokse igen

Nordvest

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

Nordvest

Nu er der kun tre PCR-teststeder tilbage i København

boligjagt For abonnenter

Kender du de skjulte smutveje? Her er 3 måder, du kan få foden indenfor på lejemarkedet

Når Erdogan spærrer vejen til Nato, handler det mere om at beholde magten i eget land end at holde Sverige og Finland ude

Nordvest

Donation på 35 millioner puster liv i historisk område i Nordvest: - Det er et enestående sted

Holger og konen sagde nej til unionen og gik fra hinanden - nu siger han ja til at forlade sit eget forbehold

Annonce