Annonce
Nordvest

Provinsmedier vil udvikle journalistikken sammen

Fire regionale mediehuse går sammen om blandt andet at styrke graverjournalistikken.

Publicisme: Journalistik er på mange måder en konkurrencesport, men nu har fire markante provinsmedier fundet ud af, at man godt kan arbejde sammen om at styrke journalistikken. Det har Jysk Fynske Medier, TV2 Fyn, TV2 Nord og Det Nordjyske Mediehus netop indgået en aftale om.

- Der er behov for nytænkning og opbrud i de vante mediemønstre for at styrke lokal- og regionaljournalistikken i Danmark, lyder det fra de fire direktører i samarbejdet, Mikael Justesen fra TV2 Nord, Morten Vinther Jensen, Det Nordjyske Mediehus, Esben Seerup fra TV2 Fyn og Jysk Fynske Mediers Jesper Rosener i en pressemeddelelse.

De fire mediehuse vil udnytte hinandens styrker og indhold for at skabe bedst muligt indhold og journalistik for det lokale og regionale Danmark, og i praksis bliver samarbejdet især synligt på de digitale platforme.

Annonce

Konkret vil samarbejdet foregå inden for regional journalistik, undersøgende journalistik, en tættere dækning af større begivenheder, samt en bedre udnyttelse af allerede produceret indhold.

Samarbejdets fire søjler

Samarbejdet mellem TV2 Fyn, TV2 Nord,  Jysk Fynske Medier og Det Nordjyske Mediehus drejer sig i første omgang om disse fire områder:

  1. Et øget fokus på regional journalistik
  2. Undersøgende journalistik.
  3.  Tættere dækning af større begivenheder.
  4. Bedre udnyttelse af allerede produceret indhold.

De fire medier er også i gang med at planlægge en konference for den danske mediebranche, hvor målet er at diskutere, hvordan branchen kan mødes om nogle fælles, grundlæggende visioner for dansk journalistik i fremtiden.

Det ligger i forlængelse af det nødråb, der er kommet fra blandt andre Jysk Fynske Mediers direktør, Jesper Rosener, fordi halvdelen af den danske annonceomsætning i dag ligger på digitale platforme som Google og Facebook, der ikke selv laver journalstik.

De fire regionale mediers planer er ikke konkrete endnu, men allerede i løbet af efteråret vil de nordjyske og fynske medieforbrugere få de første resultater af det nye samarbejde at se, lyder det i pressemeddelelsen:

- I praksis vil det af geografiske årsager være sådan, at mediehusene både kommer til at arbejde sammen to og to - og alle fire i forening, alt efter hvad der i den konkrete sag giver bedst mening, siger de fire direktører.

Annonce
Nordvest

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordvest

Børn bygger egen skaterrampe ved Smedetoften

KULTUR

Populær tradition for børn vender tilbage: I år er alt næsten som det plejer

Natur

Københavnerne vil hjælpe naturen i stort projekt – og du kan være med

Butiksnyt

Raske Penge sælger Raske Planter: Hamp til hele landet fra et lager i Nordvest

Samfund

Efter stort fald under corona: Nu er indbrudstyvene tilbage

Miljø

Gode trafikale forhold på Tagensvej har lange udsigter: Det ene projekt overtager det andet

Byudvikling

Central vej lukker i årevis: - Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe folk

Annonce