Annonce
112

Politiet opretter visitationszoner: Skal dæmme op for eskalerende bandekonflikt

Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er politiets vurdering, at der i øjeblikket udspiller sig en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. For at dæmme op for konflikten bliver der nu oprettet to visitationszoner - en i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, Nordvest og Ydre Østerbro.

I de seneste dage har der været flere episoder, som Københavns Politi vurderer har forbindelse til en aktuel konflikt i det københavnske bandemiljø. Der har i flere tilfælde været anvendt skydevåben.

Derfor vælger politiet nu at indføre visitationszoner i to områder, der blandt andet omdatter dele af Nørrebro, Nordvest og Ydre Østerbro.

- Vi vil ikke acceptere, at konflikten mellem de to grupperinger udvikler sig. Derfor har vi taget visitationszonerne i brug som et værktøj til at skabe tryghed for borgerne ved at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Annonce

I den seneste tid er der blevet affyret flere skud mod en gruppe personer ved en kiosk på Ruten i Tingbjerg. Senest blev der tirsdag aften affyret skud ved en kiosk på Bisiddervej i Nordvest-kvarteret.

- Vi har en bred indsats for at forebygge yderligere bandekriminalitet. Det omfatter – ud over visitationszonerne – også øget patruljering og intensiveret samarbejde med kommunens gadeplansmedarbejdere, boligforeninger og andre aktører i områderne, siger Anne Tønnes.

Visitationszonerne er gældende fra onsdag 17. november kl. 18.00 til onsdag 1. december kl. 18 i følgende geografisk afgrænsede områder:

Zone 1: Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Marbjergvej - Mørkhøjvej – grønt område langs kredsgrænsen - Hillerødmotorvejen - Ruten. Illustration Københavns Politi
Nørrebrogade – Jagtvej – Ågade – Bispeengbuen – Borups Allé – Hareskovvej - Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade - Lyngbyvej – Nørre Allé – Sankt Hans Torv - Fælledvej til Nørrebrogade. Illustration: Københavns Politi

Politiet har siden 2004 kunnet oprette visitationszoner, hvor de, uden konkret mistanke, kan foretage stikprøvevisitationer af personer, af personers ejendele samt af biler, der befinder sig inden for zonen.


Annonce
Kaos

Bilister i Nordvest må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Koldblodige drab

Nye bevægelser i den kriminelle underverden: Derfor er politiet ekstra bekymret over bandeskyderier

Skyderier

Bande-skyderier får nu konsekvenser: Det er fuldstændig uacceptabelt, siger politiet

Forsvarsministeriet har overforbrug i milliardklassen

Danmark

Sankthansbål risikerer at blive aflyst: Beredskabet planlægger pressemøde

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Annonce