Annonce
Samfund

Nyt mobilt fixerum på Rentemestervej

Fixerummet på Demokrati Garage har slået dørene op. Foto: Ditte Volfbrandt
Den stadig unge Demokrati Garage har slået dørene op til Antidote Danmark, som skal lokal oplysning om fixelancens tilstedeværelse i Nordvest. Nu skal dødeligheden for overdosis ned.

Der vil den næste tid være fokus på at nedsætte dødeligheden blandt stofmisbrugere landet over. Hvor der før var central oplysning og rådgivning om fixelancen, så rykker oplysningen nu ud lokalt.

På Rentemestervej vil Demokrati Garage de næste tre uger danne ramme om Nordvests nye midlertidig rådgivnings-sted om fixelancen. Her er det den del af den demokratiske baggård, der kaldes "butikken", som er taget i brug til formålet. Tilbuddet vil være åbent tre dage om ugen de næste tre uger. Derefter vil tilbuddet flytte over i Fixelancen - som et mobilt tilbud.

- Hver gang et menneske dør af en overdosis, er der 20-25, der får en overdosis og overlever - ofte med store skader til følger, som nedsætter livskvaliteten - og så er det ekstrem dyrt for sundhedssystemet. Det kan, eller skal vi ikke ignorere, siger Michael Lodberg Olsen, Social Iværksætter.

Annonce

Ikke en tilfældig placering

At fixerummet er placeret på Demokrati Garage på Rentemastervej, er heller ikke tilfældigt. Her fortæller Michael Lodberg Olsen, at der inde for få 100 meter ligger både det lægeordinerede heroincenter Valmuen samt Dagcentret Stæren.

Vi er rummelige - og ved, hvor vigtigt det er at hjælpe - her skal være plads til alle.

Dan Kreutzfeldt.

Community Coordinator Dan Kreutzfeldt fra Demokrati Garage er meget positiv over tiltaget.

-Det giver god mening at lægge information om fixelancen her. Vi er rummelige - og ved, hvor vigtigt det er at hjælpe - her skal være plads til alle. Og så er det bedre at sprede information om fixelancen her i Nordvest, end at det er centralt i København, siger Dan Kreutzfeldt

Dan Kreutzfeldt medgiver, at der nok altid vil være folk, som bekymrer sig over at byde et sådan tiltag indenfor, hvor der også er en del børn i nærheden. Her opfordrer han til at bruge den midlertidige udstilling som dialogåbner og til at skabe åbenhed med, at i Nordvest findes mange typer i samfundet.

Antidote Danmark arbejder står bag initiativet for at forebygge og stoppe overdosis dødsfald. Læs mere her: www.antidote.dk

Fixelancen

Den 12. september 2021 er det 10 år siden at frivillige skabte det første lovlige fixerum i Danmark - Fixelancen. Efter 25 års konflikt og debat om fixerum gik Foreningen Fixerum mod politikere og myndighedernes udsagn om at Fixerum er ulovligt: De kørte et mobilt fixerum på gaden og brød 25 år visionsløs narkopolitik.

Fixelancen brød igennem lydmuren af politisk ignorance og skabte nye og bedre løsninger for stofbrugerne. Der er etableret 5 permanente fixerum/stofindtagelsesrum i Danmark siden og Fixelancen er optaget i Nationalmuseets samling.

Annonce
Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Nordvest

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Borgmester om jernbane: Den er en massiv barriere

Trafik

Nødvendigt asfaltarbejde på Bispeengbuen: Det betyder det for dig

Danmark fortæller

Hele familien gik ned med corona - femårige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Samfund

Fond havde 1,35 mio. kr. i ubrugte tilskudsmidler: Pengene er betalt tilbage

Nordvest

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling

Se, hvilke veje der snart ensrettes i Nordvest

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Nordvest

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Trafik

Utryg nabo til Nordvest-kryds: Biler kører ofte over for rødt i høj fart

Samfund

Gouzel er kommet meget i Frivillighuset: Hun blev som et familiemedlem

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce