Annonce
Samfund

Niels har været vidne til Nordvests udvikling: Det var trods alt svært at forudse for 20 år siden

Niels Dolmer har boet i Nordvest i snart 20 år. Han er en engageret borger, der har været med til at udvikle kvarteret som formand for Områdefornyelsen Nordvest. Foto: Simon Schmidt
Niels Dolmer er en lokal ildsjæl. Han har kæmpet for at skabe lokale mødesteder i Nordvest, og så er hans vision at gøre bydelen til et attraktivt sted at hænge ud.

Niels Dolmer har boet i Nordvest i snart 20 år og har været vidne til den store udvikling, kvarteret har gennemgået.

- Dengang kunne man dagligt se 20 mænd, der stod og drak på et gadehjørne. Der var mere kriminalitet. Det var et meget belastet kvarter, siger Niels Dolmer.

Men allerede dengang kunne han fornemme, at bydelen var i forandring.

Annonce

- Jeg ventede på udviklingen, siger han.

Alligevel har tempoet overrasket ham.

- De seneste fem år er det gået meget stærkt. Før var der kun pizzariaer og kiosker. I takt med at der kommet flere ressourcestærke til Nordvest, kan man nu få pancetta i den lokale brugs. Og lige rundt om hjørnet i caféen Ta Touche kan man få bløde moussekager og sprøde macarons. Det var trods alt svært at forudse for 20 år siden, siger Niels Dolmer.

En engageret borger

Niels Dolmer har ikke kun været vidne til udviklingen. Indtil for nylig var han formand i Områdefornyelsen i Nordvest og har arbejdet hårdt for at skabe mødesteder for de lokale.

- En af mine visioner er, at vi bliver et nyt bro-kvarter med alt, hvad det indebærer af kulturmuligheder og restauranter, siger han og fortsætter:

- Jeg kunne godt tænke mig, at når man går ud af sin dør for at få en kop kaffe, så tænker man lokalt. Man tænker ikke på at tage til Nørrebro eller Vesterbro, siger Niels Dolmer.

Han har også været med skabe et af sine yndlingssteder i Nordvest - den nye indgang til Bispebjerg Kirkegård fra Skoleholdervej.

- Før var den lange mur, der grænser op til kirkegården, ikke en særlig attraktiv facade, og den har været præget af utryghed. Nu er den nye indgang blevet til en plads, hvor man kan sidde hele døgnet rundt. Der er god belysning. Det er sted, folk har lyst til at slå sig ned, siger Niels Dolmer.

Før var der kun pizzariaer og kiosker. I takt med at der kommet flere ressourcestærke til Nordvest, kan man nu få pancetta i den lokale brugs. Og lige rundt om hjørnet i caféen Ta Touche kan man få bløde moussekager og sprøde macarons. Det var trods alt svært at forudse for 20 år siden

Niels Dolmer

Han fortæller, at tilblivelsen af indgangen var et rigtigt godt forløb.

- Der var godt samarbejde mellem arkitekter og arbejdsgruppen, der bestod af lokale folk. Nordvest skal udvikles af de lokale, siger Niels Dolmer.

Annonce

Udfordringer i Nordvest

Niels Dolmer fortæller, at det har været en stor gevinst for Nordvest-kvarteret, at flere ressourcestærke folk er flyttet til området og har involveret sig i at skabe en attraktiv bydel.

- Der er skabt en forandring, som kvarteret har trængt til. Jeg synes, der er kommet en væsentlig bedre balance herude, siger Niels Dolmer.

Men bydelen har stadig udfordringer, hvis du spørger Niels Dolmer.

- Mange vil investere i boliger i Nordvest. Men der er flest penge i at bygge små et-værelseslejligheder. Der opstår problemer for familier, når man vokser ud af de små lejligheder. Så er konsekvensen, at man må flytte fra Nordvest. Det er en uheldig udvikling, siger Niels Dolmer.

Ifølge ham er det ærgerligt for kvarteret, at man får unge studerende til, der kun midlertidigt bor i Nordvest.

- Det er ekstremt vigtigt, at der bliver arbejdet for at skabe boligtilbud til ressourcestærke folk, så de kan blive boende, også når familien vokser. Jeg håber, at folk der investerer i at lave boliger i området tager temperaturen blandt de lokale og lytter til, hvilke behov området har, siger Niels Dolmer.

Annonce
nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Parkering

Hemmelig parkeringskælder: 155 tomme parkeringspladser bag lås og slå

Byudvikling

Vil de nye parkeringsregler i Nordvest løse problemerne?

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Børge har været død i 83 år: Nu sender han stort millionbeløb til barndomsklub

Det sker

Du kan nå det endnu: Arrangement på Charlottenlund Travbane

Samfund

Hærværk: Hvorfor?

Butiksnyt

Betina åbner ny kaffebar i Nordvest: Vil gøre op med dyr kaffe

112

Hold skarpt øje med "mistænkelig" varevogn

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Samfund

Karin er frivillig på afdeling, hvor patienter er uhelbredeligt syge: Det er bevægende

Byudvikling

Hvornår kommer der et nyt S-skilt på Nørrebro Station?

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce