Annonce
Samfund

Har du også undret dig over, hvad der skal ske med den ikoniske forladte bygning? Rasmus har svaret

Den sidste- og bevarede bygning på den gamle ISS grund får lov at stå. Nu skal den gennem-renoveres. Foto: Rebecca Veinø Johansen
En gennem-renovering tager lige nu sted i den tilbageværende stump ISS bygning på Rentemestervej. Ifølge Rasmus skal den fra november være med til at bringe endnu mere liv til Nordvest.

Det er ikke langtid siden at den forladte kontorbygning mellem Møntmestervej og Rentemestervej, som udgjorde det tidligere ISS-hovedkvarter, blev revet ned. Eller det vil sige, at det meste af det blev revet ned lige med undtagelse af en enkel bygning ud mod Peter Ipsens Allé.


Vi bibeholder en del af det gamle graffiti på bygningen for ikke at komme for langt væk fra det gamle Nordvest.

Rasmus Larsson


Annonce

Den blivende bygning har gennem hele nedrivningen fået lov at stå - og blev midt juni solgt til Hllg Office Resort 13, som designer Rasmus Larsson er en del af. Få dage efter underskriften blev sat opstartede firmaet en gennemgribende renovering af bygningen. Den forladte og trøstesløse bygning er den tiende i rækken, som Rasmus Larsson gennem sine 22 år i kvarteret lægger sin hånd på i Rentemester-kvarteret.

- Det er den grimmeste bygning, vi har haft fingrene i, og det er et kæmpe projekt, men den bliver fed hele vejen igennem, når den står færdig. Vi bibeholder en del af det gamle graffiti på bygningen for ikke at komme for langt væk fra det gamle Nordvest, fortæller Rasmus Larsson om bygningen som oprindeligt er fra 80'erne.

Rasmus Larsson fortæller, at han lige nu arbejder på at få tilladelse til at lave et "grønt tag" på bygningen, ligesom det er hensigten på det nye byggeri, som i fremtiden skal pryde tagene på resten af den gamle ISS grund. Designeren planlægger at lave små orangerier som de erhvervsdrivende i bygningen kan brug til mødelokaler og mødesteder.

Vil skabe liv i Nordvest

Til dagligt finder man Rasmus Larsson på kontoret på Rentemestervej 43, hvorfra han kører sit firma og showroom Design By Us.

Rasmus Larsson har gennem 22 år været en aktiv spiller i Nordvest, når ikoniske bygninger i kvarteret har været til salg.

- Jeg tror vi er det eneste udviklings/byggefirma, som ikke har revet noget ned - nogensinde. Vi renoverer de bygninger, vi køber, så de er klimasikret og optimeret på ventilations- og isolations-fronten, så godt som muligt og så vidt mulig med respekt for kvarteret. Vi har sat vores aftryk på rigtig meget herude. Omvendt synes jeg også, at vi er kommet godt afsted med det, siger Rasmus Larsson.

Udover en økonomisk hensigt, så ønsker Rasmus Larsson også at forvandle de gamle bygninger til inspirerende kontorer og små fællesskaber med liv. Flere gange er potentielle lejere blevet afvist, hvis de gav for lidt til kvarteret.

- Vi er kræsne med, hvem vi tager ind. Allerhelst vil vi have virksomheder, der kan tilføje kvarteret liv. Lige nu tæller vi et væksthus, en stripper, Unicefs hovedkontor, Karmameju, en privat musikskole og Kaffedepartementet - og der er flere på listen. Det er bredt og det er spændende - og så er det sjovt at komme på arbejde og møde de forskellige mennesker. Vi vil skabe dynamik, siger Rasmus Larsson.

Rasmus har oplevet hvordan Nordvest var et sted, hvor folk ønskede et billigt lager - det er blevet for dyrt nu understreger han. De ligger ikke inde med døde og tomme bygninger mere, for folk ønsker at bruge de samme miljøer til deres kontor faciliteter.

Rasmus Larsson forventer, at den gennem-renoverede bygning bliver indflytningsklar til kontorfællesskaber, kreative og endda et galleri i starten af november.

Fakta: ISS-grunden i Nordvest

Byggefællesskaber: Minimum 2.400 kvm med 25 nye boliger med plads til ca. 60 beboere. Baghusene er tænkt opført som råhuse på fire byggefelter, hvor fx 6-8 familier/ beboergrupper har mulighed for selv at få indflydelse på det endelige udtryk, placering af fællesliv og det gode, bæredygtige boligliv. Det vil sige, at beboerne i baghusboligerne selv er med til at planlægge og skabe deres kommende bolig sammen med en håndfuld andre familier.

Familieboliger: Ca. 7.000 kvm med ca. 75 nye boliger og plads til ca. 170 nye beboere. Moderne familieboliger i flere størrelser for dem, der har brug for mere plads og gerne vil fastholde tilknytningen og de sociale netværk, de har opbygget i Nordvest.

Kreative erhverv: Masterplanen lægger op til, at kreative erhverv i den del af området, der vender ud mod Rentemestervej. Det kan for eksempel være gallerier, arkitekter eller reklamebureauer.

Demokrati Garage: Et projekt der har til formål at styrke demokrati, fællesskab og deltagelse – blandt andet ved at omdanne de tidligere autoværksteder på Rentemestervej 57 til et åbent og levende demokrativærksted, et urbant byrum og mødested til gavn for byen og lokalsamfundet. Stedet vil invitere til nye fællesskaber omkring deltagelse, madkultur, urban sport, kulturliv og iværksætteri.

En række fælles indendørs og udendørs faciliteter der skal skabe liv, styrke naboskabet og fællesskabsfølelsen og hvor borgere udefra også er velkomne.

_

Annonce
Nordvest

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordvest

Børn bygger egen skaterrampe ved Smedetoften

KULTUR

Populær tradition for børn vender tilbage: I år er alt næsten som det plejer

Natur

Københavnerne vil hjælpe naturen i stort projekt – og du kan være med

Butiksnyt

Raske Penge sælger Raske Planter: Hamp til hele landet fra et lager i Nordvest

Samfund

Efter stort fald under corona: Nu er indbrudstyvene tilbage

Miljø

Gode trafikale forhold på Tagensvej har lange udsigter: Det ene projekt overtager det andet

Byudvikling

Central vej lukker i årevis: - Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe folk

Annonce