Annonce
Nordvest

Frivilligt drevet restaurant hænger i en tynd tråd

Hos den sociale restaurant One Bowl kan du betale, hvad du vil for et sundt hjemmelavet måltid mad. Men restauranten hænger i en tynd tråd, og har oprettet en crowdfounding. Foto: PR.
På trods af utallige frivillige timer har corona sat en kæp i hjulet på den sociale restaurant One Bowl, som mange lokale borgere og organisationer har glæde af.

I et land som Danmark kan du ikke altid se, hvad folk går og tumler med.

Ensomhed og ordentlig ernæring er et usynligt problem, der ikke desto mindre er virkelighed for mange mennesker.

Nogle oplever også, på trods af job og tag over hovedet, at blive social ekskluderet, når det kommer til at skulle betale for et ordentligt måltid og sunde madvaner.

Annonce

Hos One Bowl på Borups Allé 205 i Nordvest, kører de efter princippet "kom som du er - betal hvad du kan" for et sundt og nærende vegansk måltid.

One Bowl fik i 2020 tildelt 300.000 kroner af Socialministeriet til at opbygge et socialt spisested, og ligeledes lave måltider til hjemløse væresteder. I august 2021 åbnede de som aftenrestaurant seks dage i ugen, fordi efterspørgslen fra lokalområdet var kæmpe stor.

- Mad bringer folk sammen, og One Bowl giver mennesker, der lider af ensomhed, føler sig social ekskluderet og alle andre et sted at samles, med mulighed for at møde nye venner ligegyldig hvilken social status man har. Der findes mange billige spisesteder i Danmark, men det er ikke nødvendigvis mad, som også er sundt og nærende, fortæller Jairam Ramakrishnan fra One Bowl.

Hænger i en tynd tråd

Jairam Ramakrishnan bruger omkring 15-20 timer om ugen hos One Bowl ved siden af sit fuldtidsarbejde, som softwareudvikler, men på trods af utallige frivillige timer sammen med andre frivillige, hænger One Bowl i en meget tynd tråd.

Den seneste nedlukning af samfundet og coronaramte kokke har besværliggjort opretholdelsen af den sociale restaurant, som på grund af deres korte åbningsperiode, ikke kan søge om hjælpepakker.

One Bowl er drevet af frivillige på nær den faste kok, som tirsdag til søndag tilbereder et vegansk måltid mad, som alle kan komme og tage del i. Foto. PR.

Derfor har One Bowl oprettet en crowdfunding, med håb om at indsamle 150.000 kroner, til at dække faste omkostninger som husleje, el, gas, køkkenchefens løn, dagligvarer, forsyninger og diverse andre udgifter i to til tre måneder, hvilket burde være nok til at kunne videreudvikle et bæredygtigt fundament og koncept.

Den sociale restaurant har omkostninger for omkring 75 kroner pr. måltid, men folk betaler i gennemsnit omkring 50 kroner.

Annonce

- Samarbejdet har utrolig stor betydning

One Bowl samarbejder med mere flere velgørende organisationer og Røde Kors-projekter, som har stor glæde af de frivilliges arbejde.

- Samarbejdet med One bowl har utrolig stor betydning. Samarbejdet gør, at vi har mulighed for at bringe sunde og nærende sandwiches ud til de hjemløse på Nørrebro og i Nordvest. Her kommer vi i kontakt med dem, som bor på gaderne, og rækker ud til dem helt nede på bunden, fortæller Thaiger Damsgaard fra organisationen FoodToHomeless.

FoodToHomeless deler ofte te, kaffe og brød ud til hjemløse, men One Bowl bidrager med sundere alternativer, som ofte ikke er tilgængeligt for de hjemløse.

Annonce
efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nordvest For abonnenter

København NV: Vibevej 28 solgt for 2.215.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Autentisk kogekunst rammer Borups Allé: Nu skal dine smagsløg på en rejse

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Sundhedsstyrelsen lemper anbefaling for isolation

Efterlysning

Tamara på 3 år har mistet sin sjæleven: Har du set King?

Nordvest For abonnenter

København NV: Nattergalevej 74 solgt for 646.000 kroner

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Annonce