Annonce
Butiksnyt

For syv år siden var de ved at lukke: Nu er Bents butik Danmarks bedste

Bent Aagaard har vendt en synkende skude. Nu er den blevet kåret til Danmarks bedste af sin slags. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Butik på Smedetoften har været et yndet mål for brosten og hærværk. Nu er skuden vendt takket været en benhård indsats.

Da Bent Aagaard trådte til som butikschef i 2015, var det med klar besked fra hovedkontoret om, at butikken skulle udvikles eller afvikles. Nu er Irma på Smedetoften blevet kåret til Årets Irma Butik 2021.

Bent Aagaard fortæller, hvordan han overtog en Irma-butik, hvor facaden med jævne mellemrum blev smadret med brosten, udsat for hærværk og hvor unge gerne tog en cykeltur gennem butikkens snævre gange. Ofte stod der en gruppe unge foran butikken og råbte af de handlende.

Jeg satte en vagt på, så mit personale ikke skulle føle sig utrygge. Og så startede arbejdet ellers.

Bent Aagaard

- Jeg vidste, hvad jeg var oppe i mod, da jeg startede, men det skræmte mig ikke. Jeg blev alligevel overrasket over de unges adfærd - den var helt uacceptabel og udenfor rækkevidde. Jeg satte en vagt på, så mit personale ikke skulle føle sig utrygge. Og så startede arbejdet ellers, fortæller Bent Aagaard og fortsætter:

Annonce

- Jeg er pavestolt over, at havde vendt en underskudsforretning til en forretning som er i så stor fremgang, at vi på alle parametre bonner ud i en så positiv retning, at vi vinder prisen som Årets Butik 2021. Det betyder utrolig meget for mig, for jeg lægget tid og sjæl i mit arbejde.

Det vendte skuden

Bent Aagaard fortæller, at det første han gjorde var at implementere et posthus i butikken, så endnu flere kunder kunne lægge vejen forbi. Han fortæller, hvordan han mødte folk der havde boet rundt om hjørnet i 14 år, som pludselig fik en pakkeseddel ind af døren med besked om, at de nu kunne hente deres pakke i Irma - de havde aldrig vidst, at der lå en Irma i Nordvest.

- I Irma-regi bliver vi på Smedetoften kaldt 'Den gemte butik'. Det stemmer meget godt overens med den fortælling, tilføjer Bent Aagaard.

Kvarteret har ifølge butikschefen ændret sig meget. Han fortæller, at hærværk og de tidligere ubehageligheder er forduftet.

- Jeg tror det skyldes flere ting. Dels har ombygningen gjort sit til, at vi har fået en mere åben og imødekommende butik med betydelig flere kunder. Trafikken får både ballademagerne og røverne til at trække sig væk. Vi har også haft en god dialog med den nærtliggende ungdomsskole, som helt sikkert også har gjort en forskel.

Bent Aagaard ser et mere socialt anlagt kvarter, hvor folk går op i kvalitet, hvor folk begejstres over butikkens store udvalg af veganske produkter. Han ser børnefamilierne tage deres plads i lokalområdet og så bifalder han den betydelig yngre målgruppe, som har sin gang i butikken.

Annonce

Irma Nordvest

Fra Irmas hovedkontor er begejstringen også at spore. Her lyder det:

- Sidste år præsterede Irma Smedetoften den største vækst i omsætningen i hele kæden. Det er en foreløbig kulmination på flere års særdeles positiv udvikling i omsætning og resultater. Og så er butikken ikke mindst karakteriseret af en meget høj kunde- og medarbejdertilfredshed.

Irma på Smedetoften har dagligt mellem 800-1000 kunder. Mange af dem hilser butikschefen på. Han bruger gerne ekstra tid på at få folk til at føle sig godt tilpas. Da Bent Aagaard overtog butikken, var den en kontrastfuld klassiker til det rå Nordvest. I dag er den en central perle for mange lokale kunder.

Annonce
efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Nordvest For abonnenter

København NV: Vibevej 28 solgt for 2.215.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Autentisk kogekunst rammer Borups Allé: Nu skal dine smagsløg på en rejse

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Sundhedsstyrelsen lemper anbefaling for isolation

Efterlysning

Tamara på 3 år har mistet sin sjæleven: Har du set King?

Nordvest For abonnenter

København NV: Nattergalevej 74 solgt for 646.000 kroner

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Annonce