Annonce
Miljø

Færre, men større skraldespande er på vej: 279 bliver til 51

I fremtiden vil der værre færre af de grønne skraldespande, som i dag pryder det københavnske gadebillede. Foto: Københavns Kommune
Københavns Kommune har indledt sidste etape i udskiftningen af flere af de velkendte grønne skraldespande, der pryder bybilledet. Udskiftningen betyder, at der bliver færre skraldespande, men til gengæld bliver de større.

Når du færdes i byen, støder du på dem på nærmest et hvert gadehjørne. Det er de runde, grønne skraldespande med tekster som "Ren kærlighed til kbh" på siden, vi taler om. Men der vil snart være lidt længere mellem dem.

Københavns Kommune har nemlig indledt sidste etape af udskiftningen af de såkaldte "Københavnerkurve", der erstattes af de større "pizzakurve". Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

I den sidste etape, som løber hen over oktober måned, nedtages i alt 279 københavnerkurve fordelt på bydelene Bispebjerg, Vanløse, Indre By, Nørrebro og Østerbro. De erstattes af 51 pizzakurve.

Annonce

Udskiftningen betyder, at antallet af affaldskurve i København falder med med ni procent, men til gengæld øges den samlede kapacitet med syv procent.

- Det skal være nemt at komme af med sit affald i København. Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald. Vi kommer til at holde øje med, om affaldskurvene er placeret mest hensigtsmæssigt. Er de ikke det, kan de godt blive flyttet, siger Jakob Hjuler Tamsmark, som er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Fuglesikret og plads til pizzabakker

Ifølge kommunen er der flere fordele ved at skifte de velkendte skraldespande ud med pizzakurven.

Efter udskiftningen skal københavnerne nogle steder gå lidt længere med affaldet, men til gengæld bliver de så mødt af større kurve med plads til meget mere affald.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen

Pizzakurven er nemlig større, og dens design gør det muligt at smide en hel pizzabakke ud i ét hug. Deraf navnet. Derudover har den låg, så fuglene ikke kan snappe affald, og så kan den maskintømmes, hvilket er en fordel for de medarbejdere, som skal tømme skraldespandene.

Selvom københavnerkurven flere steder erstattes af pizzakurven, findes der stadig flere end 3.500 runde, grønne skraldespande i hele København.

Annonce
nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Parkering

Hemmelig parkeringskælder: 155 tomme parkeringspladser bag lås og slå

Byudvikling

Vil de nye parkeringsregler i Nordvest løse problemerne?

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Børge har været død i 83 år: Nu sender han stort millionbeløb til barndomsklub

Det sker

Du kan nå det endnu: Arrangement på Charlottenlund Travbane

Samfund

Hærværk: Hvorfor?

Butiksnyt

Betina åbner ny kaffebar i Nordvest: Vil gøre op med dyr kaffe

112

Hold skarpt øje med "mistænkelig" varevogn

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Samfund

Karin er frivillig på afdeling, hvor patienter er uhelbredeligt syge: Det er bevægende

Byudvikling

Hvornår kommer der et nyt S-skilt på Nørrebro Station?

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce