Annonce
Samfund

Denniz troede alt var godt: Nu er Fuglereden i fare igen

Denniz Batak har haft Fuglereden i 22 år. Nu står han til at miste den - igen. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Bygningen som Café Fuglereden ligger i har i flere år været nedrivningstruet. Sidste år nedlagde Teknik- og miljøudvalget forbud mod nedrivning - nu har sagen taget en ny drejning.

På Café Fuglereden, som ligger på hjørnet af Frederikssundsvej/Provstevej, kunne man den 26. oktober 2020 opleve spontane klapsalver, brøl og glædestårer. Det var dagen, hvor Teknik og Miljøudvalget enstemmigt nedlagde et paragraf 14 forbud mod nedrivning af ejendommen fra 1886, hvor værtshuset ligger.

Siden har de to indehavere af Café Fuglereden levet i glædelig uvished om en mulig forestående katastrofe, som på grund af passivitet fra Teknik og Miljøudvalget nu kan have fatale konsekvenser for værtshuset.


Annonce

Jeg kunne næsten ikke tro det, da beskeden kom - jeg er helt knust. Der er en bevarende lokalplan lige om hjørnet, men den kan vi ikke bruge til meget i den her sag.

Denniz Batak


Bygningens ejer Jørgen Petersen valgte på trods af Teknik og Miljøudvalgets afslag om at få dispensation til nedrivning af ejendommen, at anke sagen - og her tager sagen en drejning. En uventet én for særligt Fugleredens ejere.

Chokerende dom

I tirsdags kom dommen. En dom hvor planklagenævnet har underkendt det tidligere forbud mod nedrivning af Fuglereden på baggrund af passivitet fra Teknik og Miljøudvalgets side. Indehaver Denniz Batak er knust. Han har sammen med sin bror haft Cáfé Fuglereden i 22 år - nu risikerer de at skulle lukke.

- Jeg kunne næsten ikke tro det, da beskeden kom - jeg er helt knust. Der er en bevarende lokalplan lige om hjørnet, men den kan vi ikke længere bruge til meget i den her sag. Jeg er skuffet over Teknik og Miljøudvalgets sløseri, som jeg i planklagenævnets underkendelse, kan læse mig frem til, at det handler om. En underkendelse som kan have fatale konsekvenser for os. Hvis de ikke anerkender deres fejl og går videre med sagen, så er jeg bange for, at der ikke er noget håb for os. Det gør virkelig ondt at tænke på, siger Denniz Batak.

Det er en knust værtshus-ejer, som tirsdag fik besked om, at Fuglereden stadig er nedrivningstruet. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Indehaveren understreger, at de vil kæmpe til det sidste. Sidst blev der sendt 314 indsigelser til Teknik og Miljøudvalget fra naboer og andre Nordvest-borgere, der ikke ønsker værtshuset lukket.

Annonce

Behandlingstid med konsekvenser

Sagen lå i følge Denniz Batak af den ene eller anden grund hos Teknik og Miljøudvalget i to år, før der blev taget stilling til, om bygningen skulle rives ned eller ej. I den mellemliggende tid har bygherren ventet på en afgørelse - den afgørelse som i første omgang faldt ud til Fugleredens favør, men som nu kan risikere at ende helt anderledes.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen er meget overrasket over kendelsen fra planklagenævnet. Hun er ærgerlig over, at det i første omgang ikke har været muligt at efterkomme de lokales ønske om en bevarende lokalplan.

- Ønsket om at bevare Fuglereden er jo udsprunget af, at rigtig mange lokale er bange for at miste en vigtig del af områdets identitet. Og når der samtidig er bred politisk opbakning til at lade Fuglereden bestå, så er det selvfølgelig chokerende, at vi nu bliver underkendt. Det er for tidligt at gå i detaljer med kendelsen – og hvad vi kan gøre herfra. Vi nødt til først at have et overblik fra forvaltningen, kommer det i et skriftligt svar fra Ninna Hedeager Olsen.

Lige nu afventer Fugleredens ejere en tilbagemelding fra Teknik og Miljøudvalget, som i deres svar til NordvestLIV ikke på nuværende tidspunkt ønsker at kommentere yderligere på begrundelsen for underkendelsen.

NordvestLIV følger sagen.

_

Annonce
Nordvest

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordvest

Børn bygger egen skaterrampe ved Smedetoften

KULTUR

Populær tradition for børn vender tilbage: I år er alt næsten som det plejer

Natur

Københavnerne vil hjælpe naturen i stort projekt – og du kan være med

Butiksnyt

Raske Penge sælger Raske Planter: Hamp til hele landet fra et lager i Nordvest

Samfund

Efter stort fald under corona: Nu er indbrudstyvene tilbage

Miljø

Gode trafikale forhold på Tagensvej har lange udsigter: Det ene projekt overtager det andet

Byudvikling

Central vej lukker i årevis: - Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe folk

Annonce