Annonce
#72timer

Dagens udfordring: Hvordan går man i bad som hjemløs?

Som hjemløs er der mange udfordringer, man skal forholde sig til i dagligdagen. Vores frivillige, der er hjemløse i 72 timer, har derfor fået en række benspænd, som de skal forholde sig til. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

På nuværende tidspunkt er de frivillige hjemløse ude i byen i forbindelse med projektet #72timer, som vi har arrangeret i et samarbejde med Hus Forbi.

Selvom følelsen af ikke at have et sted at gå hen kan være udfordrende i sig selv, så har Brian Sundstrup, næstformand i Hus Forbi, alligevel givet de frivillige en række benspænd i løbet af de 72 timer. Dette har han gjort, så de frivillige kan komme så tæt på de hjemløses virkelighed som muligt.

- Man kunne jo også bare sende dem afsted og sige "vi ses på lørdag", og så kunne de gemme sig med en flaske, indtil udfordringen er ovre. Og det er jo ikke svært. De skal helst komme ud i nogle af de yderpunkter, som hjemløse normalt kommer ud for, påpeger Brian Sundstrup.

En udfordring, som Brian Sundstrup har valgt at fokusere på, er hygiejne og dét at tage et bad – en ganske nem handling for os, der har tag over hovedet.

- Det med at være hygiejnisk kan være en udfordring for mange hjemløse. De vil gerne være det, men det er svært. Og de steder, hvor de hjemløse opsøger et bad, er der ofte enorm trængsel og kø. Her kan det være meget grænseoverskridende at tage et bad et sted, hvor alle bader, siger Brian.

Derudover er der også et tidsmæssigt aspekt i det.

- Det kommer til at tage to timer for dem at gå i bad, hvor det for os andre kan tage blot fem minutter. Så det er helt sikkert noget, som de frivillige skal opleve.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce