Annonce
Byudvikling

Bispeengbuen et skridt nærmere nedrivning: Staten har sat penge af til en forundersøgelse

Der er løbet meget vand i åen, siden politikere første gang foreslog motorvejsbroen Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro revet ned. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen
Det er et lille skridt, men dog et skridt i den rigtige retning, hvis man er tilhænger af en nedrivning af Bispeengbuen og en fritlægning af Ladegårdsåen. Staten har netop afsat 10 millioner kroner til en forundersøgelse med henblik på en delvis nedrivning af Buen. Det vækker glæde hos både SF og Radikale Venstre.

Der er løbet meget vand i åen, siden politikere første gang foreslog motorvejsbroen Bispeengbuen på grænsen mellem Frederiksberg og Nørrebro revet ned. Vandet er imidlertid ikke løbet i Ladegårdsåen, som de samme politikere ønsker fritlagt, men derimod i de underjordiske rør.

Nu er Bispeengbuen imidlertid kommet et lille skridt nærmere en nedrivning. Staten har således afsat 10 millioner kroner til en forundersøgelse med henblik på en delvis nedrivning af Buen. Pengene er en del af regeringens infrastrukturforlig.

Den melding skaber glæde hos mange politikere på tværs af partiskel. Politikere som ikke lægger skjul på, at de har haft en afgørende finger med i spillet. SF's medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, Balder Mørk Andersen, siger:

Annonce

- Tilbage i 2012 foreslog jeg som den første politiker på Frederiksberg Rådhus at arbejde for en nedrivning af Buen. Jeg glæder mig over, at de forhandlende partifæller på Borgen har lyttet til SF's input til forhandlingerne. Med dagens forlig er vi i hovedstaden kommet tættere på en virkeliggørelse af en vision, som ligger SF Frederiksbergs hjerte nært, og som ikke mindst borgergruppen 'Åbn Åen' har arbejdet fokuseret for.

Regeringens glemte valgløfter

Medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, Ruben Kidde (R), påpeger, at Radikale Venstre har løftet Bispeengbuen ind i den endelige aftale.


Vi kan ikke blive ved med at undersøge og undersøge. Det er på højde tid, at vi tager spaden i hånden og kommer i gang med arbejdet.

Ruben Kidde


- Regeringen havde i første omgang helt glemt deres egne valgløfter om Bispeengbuen, så jeg er glad for, at de radikale forhandlere har gået ind og taget ansvar for hovedstadens grønne drømme, siger Ruben Kidde og fortsætter:

- Målet er allerede inden for få år at rive halvdelen af Buen ned, så trafikken kan afvikles på den ene side, samtidig med at der anlægges en å-park på den anden side. Det er min forventning, at vi kan påbegynde den etapevise nedrivning af Buen inden for få år. København og Frederiksberg kommuner er allerede i gang med forundersøgelser, og med staten som partner ligger det lige til højrebenet at komme hurtigt i gang, pointerer Kidde.

Annonce

Øst/vest-skævvridning

Står det til Ruben Kidde, sættes der snarligt skub i processen:

- Vi kan ikke blive ved med at undersøge og undersøge. Det er på højde tid, at vi tager spaden i hånden og kommer i gang med arbejdet, siger han og tilføjer:

- Det er ærgerligt, at regeringen ikke har levet op til egne valgløfter og afsat yderligere finansiering, men jeg er glad for at presset fra de radikale forhandlere alligevel har bragt projektet et vigtigt skridt fremad, fastslår Ruben Kidde.

Han mener, at der er en øst/vest-skævvridning, når det kommer til fordelingen af de statslige trafikkroner:

- Aftalen er desværre også et udtryk for, at regeringen stadig ikke prioriterer hovedstaden. Der er for eksempel afsat 2,7 milliarder kroner til en to kilometer lang tunnel i Aarhus (Marselis Boulevard, red.) men altså kun 10 millioner kroner til at løbe nedrivningen af Bispeenbuen i gang, pointerer Ruben Kidde.

Annonce
nærdemokrati

Stine cyklede byen tynd for at samle sine underskrifter: 'Det er alt for svært at få opstillet borgerlister til kommunalvalget'

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Parkering

Hemmelig parkeringskælder: 155 tomme parkeringspladser bag lås og slå

Byudvikling

Vil de nye parkeringsregler i Nordvest løse problemerne?

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Børge har været død i 83 år: Nu sender han stort millionbeløb til barndomsklub

Det sker

Du kan nå det endnu: Arrangement på Charlottenlund Travbane

Samfund

Hærværk: Hvorfor?

Butiksnyt

Betina åbner ny kaffebar i Nordvest: Vil gøre op med dyr kaffe

112

Hold skarpt øje med "mistænkelig" varevogn

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Samfund

Karin er frivillig på afdeling, hvor patienter er uhelbredeligt syge: Det er bevægende

Byudvikling

Hvornår kommer der et nyt S-skilt på Nørrebro Station?

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce