Annonce
Byliv

Aske byder på restaurantoplevelse i sit private hjem: - Her må man smække benene op og slikke tallerkenen

Der er otte retter på menuen i Askes restaurant i hans hjem på Bispeengen 9 og rigelige mængder vin. Vi fik lov at smage nogle af hans snacks. Her signaturretten smørstegt vaffel med jomfruhummer. Foto: Jacob Crawfurd/Byrd
I Aske Helweg Krarups restaurant Bispeengen 9 er der aldrig flere end otte gæster, og du er aldrig mere end tre meter fra køkkenet. Her får du nemlig en restaurantoplevelse i Askes egen lejlighed. Og går du ædru hjem, er det din egen skyld, for der er rigelige mængder vin i Askes restaurant.

- Hej, kom indenfor!

Dørtelefonen brummer højlydt, og fotografen og jeg går ind i den fine, gamle opgang og går op på fjerde sal, hvor Aske Helweg Krarup tager imod os med et stort smil.

- Tag bare skoene af, og kom indenfor, siger han og viser ind i sin hyggelige lejlighed og et lyst køkken-alrum, hvor et nydeligt opdækket bord venter på os.

Annonce

- Først plejer jeg at invitere gæsterne over til barbordet, hvor der står champagneglas og en kold flaske Limoux og venter. For sådan en aften på restaurant kan godt blive lidt lang i den samme stol, så det er meget rart med lidt afveksling, fortæller Aske.

Slå mave i lænestolen

Han bor her på Bispeengen 9 - lige op af Bispeengbuen - og han elsker at lave mad. Så meget at den 35-årige gut, der har en kandidat i internationale udviklingsstudier og kommunikation og til dagligt arbejder i Ungdommens Røde Kors, åbner sit hjem op for fremmede, som kan komme og få den ultimative restaurantoplevelse. En oplevelse hvor man bliver præsenteret for retter som hjemmerøget laks, vaffel med jomfruhummer samt kaviar og saltet agurk. Og samtidig har man mulighed for at få indflydelse på playlisten, slå mave i lænestolen mellem retterne eller gå ud og nyde en drink på altanen. Det må man nemlig godt på Askes restaurant, som selvfølgelig hedder Bispeengen 9.

Aske har altid elsket at lave mad, men det er især de seneste ti år, at han er begyndt at eksperimentere og udvikle sine egne retter.  Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

- Her er det på mange måder ligesom at være på restaurant, men der er bare noget ved den private middag. Der er nogle andre spilleregler. Det er mindre højtideligt - her må man godt have benene oppe og slikke tallerkenerne. Det vil jeg kun blive glad for, hvis man gør, siger Aske og griner.

Annonce

Lad der være fest

Han har allerede haft gæster i restauranten sidste år, hvor han lagde lejlighed til 10-15 middage for selskaber á seks personer, men med coronaens indtog stoppede det helt naturligt. Nu er Aske klar til at åbne Bispeengen 9 igen. Og han understreger, at man får noget for pengene, når man spiser på hans restaurant.


Der er bare noget ved den private middag. Der er nogle andre spilleregler. Det er mindre højtideligt - her må man godt have benene oppe og slikke tallerkenerne.

Aske Helweg Krarup


-Menuen koster 990 kroner og indeholder otte serveringer, og der er rigeligt vin til. Man betaler, inden man kommer, og det betyder, at man kan slappe af under middagen og ikke skal sidde og tænke over, om man vil have en kop kaffe eller et glas vin mere, og hvor meget det koster, siger Aske og tilføjer med et smil.

- Ingen går ædru herfra, medmindre de aktivt vælger det. Og ønsker man det, så laver jeg en knaldgod, hjemmelavet limonade med rabarber fra min fars have.

Annonce

Hjemmelavet æbleflis

Maden er lavet på danske råvarer med franske teknikker, og der bliver ikke sparet på smørret. Aske har da også forberedt nogle snacks til os, så vi kan få en fornemmelse af, hvad det er for en madoplevelse, der venter gæster på hans restaurant. Han lægger ud med saltet agurk med rygeost og ørredrogn, pyntet med spiselige hornvioler. Han lægger forsigtigt de to agurker op på en sten og præsenterer maden for os.

- Ja, og det er så anrettet på en brosten fra Bispeengbuen, siger han og griner.

Værsågod. Saltede agurker med rygeostecreme og ørredrogn pyntet med spiselige hornvioler. Serveret på en brosten fra Bispeengbuen. Bum.  Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Den knasende, saltede agurk med den røgede ost og ørredrognen er en lille himmerigsmundfuld, som både undertegnede og fotografen er svært begejstrede for.

Derefter følger Bispeengens hjemmerøgede laks med sommerurter i syrnet fløde med ufiltreret æblemost, syltede radiser, saltet agurk og peberrodssne, som smelter på tungen.

- Jeg synes, det er smagen af sommer, siger Aske og tilføjer, mens han skubber de to små skåle hen imod os:

-Vi havde arbejdsdag i gården den anden dag, hvor vi fældede et æbletræ, og så har jeg brugt æbletræet til æbleflis og har røget laksen over det.


Ingen går ædru herfra, medmindre de aktivt vælger det. Og ønsker man det, så laver jeg en knaldgod, hjemmelavet limonade med rabarber fra min fars have.

Aske Helweg Krarup


Det smager virkelig godt. Syrligt og sødt på én gang med laksestykker, der næsten smelter på tungen. Undertegnede er opdraget med pæne bordmanerer, men skeen skraber mange gange i skålen for at få de sidste dråber af den smagfulde fløde med.

Annonce

Vaffel i godt selskab

Vi slutter af med smørstegt vaffel med jomfruhummer fra Læsø, hjemmerørt mayo og syltede løg. Hvis du synes, det lyder mærkeligt at kombinere vaffel med jomfruhummer, så er det kun, fordi du ikke har smagt Askes specialitet.

- Det er nok det, der er min signaturret, siger Aske stolt og smiler over vores begejstrede ansigtsudtryk.

Aske er 35 år og har en kandidat i internationale udviklingsstudier og kommunikation. Men han har en kæmpe passion for finere madlavning og vin, og det gav ham ideen til at åbne sit hjem op og skabe sin egen restaurant med mad i topklasse, men i hjemlige omgivelser.  Foto: Jacob Crawfurd/Byrd

Er du blevet nysgerrig efter at prøve en hjemlig restaurantoplevelse med mad og vin i topklasse, så er der stadig mulighed for at booke bord(-et) i maj og juni.

I skal være et selskab på minimum seks personer og maks otte, og I skal kunne fremvise coronapas. Bispeengen 9 har som udgangspunkt kun åbent én gang om måneden, men nu da restauranten netop er åbnet igen, vil der også være åbent i hverdage. Er det en udfordring at finde en dato, der passer alle, kan du skrive til Aske, og så prøver han at få det til at lykkes.

Læs mere på www.bispeengen9.dk eller på Instagram-kontoen bispeengen9_homedining .


Annonce
Sport

Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker

Nordvest

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Rasmus var kreativ direktør: Nu vil han sælge softice på Frederiksborgvej

Byens Bedste LIV

Billetsalget til Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, starter i dag

Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Alarm 112

Tiltale: 60-årig stedfar forgreb sig på 15-årig pige ved at narre hende

Samfund

Denniz troede alt var godt: Nu er Fuglereden i fare igen

Sommerliv

Kommunen i kærkommen kovending: Åbner alligevel nogle af byens soppebade

112

Indbrud hos frisør: Det var ren masseødelæggelse

Det sker

Nordvest får nyt mødested: Plads til fodbold og fællesspisning

Alarm 112

19-årig mand sigtet for dødskørsel på Tagensvej: Han havde stoffer i blodet

112

Knivstikkeri i København: Mistænkt er anholdt

Erhverv

Sygeplejersker afviser overenskomst: Her rammer strejken

Annonce